Edellisessä päivityksessäni kirjoitin motivaation puutteesta, mutta nyt tilanne on aivan toinen - onneksi! Kaiken lisäksi viime viikonlopun Tanhuvaaran treenileiriltä tarttui mukaan roppakaupalla lisämotivaatiota. Tästä iso kiitos kuuluu leirin vetäjille ja leiriläisille! Viikonloppuun mahtui niin juoksua, tekniikkaharjoitteita, lihaskuntoa, pyöräilyä kuin uintiakin. Leirillä kävin myös ensimmäistä kertaa laktaattitestissä (suoritettiin juoksumatolla). Lokakuusta asti olen tehnyt kovasti töitä peruskestävyyden eteen, mutta aloin jossakin kohtaa epäillä, onko kehitystä edes tapahtunut. Testitulokset kuitenkin kumosivat epäilyni. 

Aerobinen kynnykseni alkaa olla siis ihan hyvällä tasolla (ottaen huomioon, etten tehnyt juuri lainkaan matalasykkeisiä treenejä ennen lokakuuta). Ehken olekaan niin surkeassa kunnossa kuin hetkittäin tuntuu ;) Testi osoitti hyvin, että VK-alueella ei pahemmin ole tullut viime aikoina treenattua, mutta tavoitteena onkin ollut juuri peruskestävyyden ja kunnon pohjan rakentaminen. Nyt on sitten hyvä lähteä nostamaan tehoja ja rakentamaan kuntoa seuraavalle asteelle.

Ensi viikosta alkaen harjoitusohjelmaani kuuluu 2 todella kovatehoista treeniä; toinen juosten ja toinen pyöräillen. Kuitenkin 80% treeneistä pysyy matalammilla tehoalueilla. Harjoitusrytmi pysyy edelleen samana 2+1 (treenivkt+palauttavavk) Näin mennään valmentajani mukaan seuraavat 6 viikkoa. Kesä lähestyy hurjaa vauhtia ja välillä meinaa usko loppua, että näinköhän aika riittää, mutta nyt on vain luotettava valmentajaan ja itseensä. Toisin sanoen, nyt isketään uutta vaihdetta silmään ja kesällä katsotaan, mihin se riittää.

WP_20150503_17_32_32_Pro.jpg

 

FB_20150425_20_14_27_Saved_Picture.jpg

Tanhuvaaran leiriltä.