Vuosi sitten asetin seuraavan kauden tavoitteeksi parantaa aikaani Joroisten puolimatkalla. Tätä tavoitetta mietin monen monta kertaa treenatessani; se piti motivaatiota yllä ja innosti venymään. Kun kauan odotettu kilpailupäivä lauantaina koitti, tunnelma oli ymmärrettävästi jännittynyt ja latautunut. Tähän huipentuisi triathlonkauteni 2016!

Sää oli sateinen ja tuulinen, muttei kovin kylmä. Viimeisiä valmisteluja tehdessä mietin, että tästähän tulee mielenkiintoinen kisa jos sää jatkuu samanlaisena. Tiesin, että minun pitäisi todella keskittyä pitämään mieleni positiivisena ja unohtaa kurja keli.

Lähtö tapahtui rolling starttina kuten Vierumäellä, mutta aikaa siirtyä veteen oli 25 minuuttia. Oman lähtöpaikan löytäminen osoittautui melko haastavaksi kun yli 1500 kilpailijaa ahtautui samaan karsinaan. Etenin lähtökarsinassa massan mukana, sitten ajanottomaton yli ja reippaasti veteen. Vesi oli ilmaa lämpimämpää ja uinti tuntui alusta alkaen hyvältä. Uinti oli melko ruuhkainen, mutta vältyin suuremmilta osumilta ja yliuinneilta. Yllätyin, että jouduin itse ohittelemaan jonkun verran. Ilmeisesti olisi pitänyt päästä lähdössä edemmäs. Vaihtoon pääsin hyvävoimaisena ajassa 00:44:18. Parannusta edelliseen vuoteen 5 minuuttia.

Vaihdossa sähläsin jonkin verran geelien kanssa kun en ymmärtänyt, miksi ne putoilivat kisa-asuni taskusta. Myöhemmin tajusin, että taskun pohja oli revennyt auki.

Pyöräily alkoi kankeilla jaloilla, mutta jalat lämpenivät nopeasti, vaikka vettä satoi edelleen. Tuuli tuntui pyörivän melkoisesti, sillä välillä sai nauttia myötätuulesta ja toisena hetkenä tuuli sivusta tai suoraan vastaan. Tuulesta ja sateesta huolimatta pyörä tuntui kulkevan ja lähdin rohkeasti ohittelemaan muita kilpailijoita. Vaikka todennäköisesti pääsin ohittelemaan rolling startin vuoksi, sain siitä valtavasti itseluottamusta. Siinä ei paljon sade haitannut kun painelin hurmiossa pitkin ohituskaistaa! Päätin, että poljen riskillä reippaampaa vauhtia kun tuntuu vielä hyvältä, vaikka vauhti loppua kohden hieman hiipuisi. Ensimmäinen 45km menikin keskinopeudella 32km/h. 65km kohdalla oli pysähdyttävä bajamajaan, vaikka yritin sinnitellä juoksun vaihtoon saakka. Tuskailin tovin kisa-asuni kanssa ja kirosin, ettei päällä ollut kaksiosaista asua. Pyöräilyn toinen puolisko olikin ensimmäistä hitaampi, vaikka loppuun asti tuntui kulkevan hyvin. Pyöräilyaika 03:00:57. Parannusta edelliseen vuoteen vajaa 3 minuuttia.

Toinen vaihto sujui ongelmitta ja jalat tuntuivat löytävän juoksurytmin ihmeen hyvin, vaikka ensimmäisessä ylämäessä etureidet kramppasivat. Huoltopisteeltä reilusti suolaa, vettä perään ja krampit hieman hellittivät- aina seuraavaan ylämäkeen saakka. Reidet kramppasivat jokaisessa ylämäessä ja vauhti tippui, vaikkahuoltopisteiltä sain magnesium-suihketta, join vettä ja söin suolakurkkuja. Muuten juoksu tuntui niin hyvältä kuin se vain voi vajaan 2km uinnin ja 90km pyöräilyn jälkeen. Viimeisellä 7km kierroksella yritin kiristää vauhtia, mutten saanut jalkoja liikkumaan yhtään kovempaa. Juoksuaika 02:08:20. Parannusta edelliseen vuoteen reilu minuutti. 

Maaliin juoksin ajassa 06:01:48, jolla olin sarjassani 6. Vaikka haaveilin 6 tunnin alituksesta, olen erittäin tyytyväinen suoritukseeni kokonaisuutena ja 11 minuutin ajan parannukseen (jää hyvä tavoite ensi kaudelle ;)). Lauantain kisaan päättyi myös triathlonkauteni ja pienen palauttelun jälkeen aloitan valmistautumisen ensimmäiselle maratonilleni. Sen jälkeen alkaakin seuraavan kauden suunnittelu!

 

66743533-_L4A3577.jpg

20160718_131323.jpg