Toissaviikon lauantaina osallistuin kolmatta kertaa Finntriathlon Vierumäen perusmatkalle. Olin käynyt ilmoittautumassa ja kisainfossa jo edellisenä iltana, joten "säätäminen" jäi vähemmälle ja ehdin hieman rauhoittua ennen starttia. Kisareitit olivat pysyneet samoina kuin edellisenä kesänä, joten tiesin mitä tuleman pitää. 

Uintireitti kulki tänäkin vuonna kahdessa järvessä, joiden välillä oli lyhyt rantautuminen. Erityisesti Valkjärven vesi oli kylmää, noin 16 asteista, joten Suurjärven 18-asteinen vesi tuntui linnunmaidolta. Lähtö tapahtui rolling startina, mikä mielestäni helpottaa oman uintiväylän ja -rytmin löytämistä. Uintiosuus sujui ongelmitta ja uintiaika oli sama kuin edellisenä kesänä 00:34:51.

Ylämäki uinnin rantautumisesta vaihtoalueelle oli yhtä hapottava kuin aina ennenkin ja oli pakko ottaa vaihto maltilla. Pyöräosuudelle lähtiessä jännitin hieman, miten voimakkaat tuulenpuuskat vaikuttavat pyöräilyyn. Tuuli verotti jonkin verran rentoudesta, mutta suurempia ongelmia aiheutti kipeä ylävatsa; en pystynyt "makaamaan" aerotankojen päällä kun asento painoi vatsaa. Onneksi kipu helpotti pyöräosuuden loppuvaiheessa. Pyörä ei tuntunut kulkevan lainkaan ja aika on sen mukainen 01:30:20, kaksi minuuttia edellistä vuotta huonompi.

Myös toinen vaihto oli hidas, mutta juoksu lähti rullaamaan ongelmitta. Keskityin pitämään mielen positiivisena ja menon niin rentona kuin mahdollista. Ensimmäinen 5km juoksukierros sujui hyvin 5'29min/km vauhdilla. Toiseen kierrokseen käytin hieman enemmän aikaa, mutta olen juoksuun kokonaisuutena tyytyväinen. Juoksuaika 00:56:43 eli parannusta edelliseen vuoteen 4 minuuttia.

Maaliin pääsin hyvissä voimissa, loppuajalla 03:09:17. Sain melko ehjän suorituksen ja vaikka vauhtia ei löytynytkään olen ihan tyytyväinen. Seuraavaksi pääsen nauttimaan pidemmästä matkasta Otepäähän!

20170701_183115.jpg