Viikon verran vierähti ennen kuin sain aikaiseksi kirjoittaa kesän ensimmäisestä triathlonista Vantaalla, mutta parempi myöhään... Tosiaan viime lauantaina osallistuin ensimmäistä kertaa Vantaa triathlonin perusmatkalle (minulle elämäni toinen) ja tapahtumahan oli hienosti järjestetty, mitä nyt vähän joutui selvittelemään, mitä on missäkin. Siinä starttia odotellessa sai jännittää sään puolesta, sillä vettä satoi ihan kiitettävästi. Kaikeksi onneksi sade loppui juuri ennen starttia ja aurinkokin suvaitsi näyttäytyä.

Uinti koostui kahdesta 750 metrin lenkistä, joiden välillä piti rantautua. Tässä sain hyvän opetuksen, että selvitä huolella etukäteen ohjeistus. Minulta nimittäin oli mennyt aivan ohi, että toiselle kierrokselle tuli lähteä rannan kautta. Siinä sitten jatkoin matkaa toiselle kierrokselle ennen kuin soutaja tuli pysäyttämään ja jouduin uimaan takaisin päin ja käymään rannassa. Otti mielettömästi päähän oma huolimattomuuteni, mutta kantapään kautta oppii parhaiten. Yllätyksekseni itse uinti sujui yllättävänkin hyvin ottaen huomioon, miten vähän olin ehtinyt uida ennen kisaa. Aikaa uintiin kului 40 minuuttia eli 1 minuutti kauemin kuin viime kesänä Kuopiossa samalla matkalla ja tuohon kömmähdykseen kului aikaa varmasti useampi minuutti.

Pyöräilyn 40km poljettiin neljänä 10km lenkkinä. Ensimmäiset kilometrit pyörän selässä olivat vaikeat: jalat tuntuivat menevän maitohapoille samantien ja nopeusmittarini ei toiminut, joten minulla ei ollut mitään tietoa vauhdistani. Jossakin vaiheessa jalat alkoivat heräillä ja päätin valita vauhtini kroppaa kuunnellen - kun ei nopeusmittaristakaan ollut apua. Kolmanen kierroksen jälkeen katsoin sykemittarin kelloa ja yllätyin kun huomasin, että aikaa kulunut vain tunti. Kokonaisuudessaan pyöräilyajaksi tuli 1h 21min.

Juoksureitti koostui kahdesta 5km vaihtelevamaastoisesta lenkistä. Juoksu lähti rullaamaan ilman suurempia ongelmia ja ajattelin juosta ensimmäisen kierroksen noin 10km/h ja toiselle kierrokselle kiristää hieman. Vauhdin lisääminen ei kuitenkaan onnistunut alkuunkaan, sillä 7km kohdalla jaloista loppui potku aivan kokonaan. En vain saanut jalkoja liikkumaan kovempaa. Juoksuajaksi sain 1h 1min, joka on 2min huonompi kuin Kuopiossa. 

Kokonaisajaksi muodostui 3:07:15, joka on 16 minuuttia parempi kuin viime kesänä Kuopiossa, joten on oltava tyytyväinen. Nyt olisi sitten tarkoitus keskittyä uintiin ja napata sieltä minuutteja pois. Heinäkuussa minulla olisi sitten edessä Joroisissa Finntriathlonin puolimatkan joukkuekisan uintiosuus, joten uintia on tosiaan treenattava.

tumblr_myi1deUoDD1s1bdg8o1_500-normal.jp