Edellinen kausi päättyi ristiriitaisissa tunnelmissa ja jännitin, löydänkö ylimenokauden jälkeen uudestaan palon triathloniin. On ollut helpotus huomata, että into ja motivaatio kuplii kuten aiemminkin! Aloittaminen ei ole koskaan helppoa, mutta koitan olla itselleni armollinen: kyllä se rutiini löytyy kunhan pääsee alkuun. Kausi eroaa edellisistä melko paljon, sillä nyt ei ole valmentajan tekemää valmista ohjelmaa. Minun on itse mietittävä, miten rytmitän treenit ja huolehdittava, että harjoittelen oikeilla tehoalueilla.

Olen suunnitellut, että harjoittelen samalla kaavalla kuin pari edellistä vuotta eli painottaen tärkeät treenit vapaapäiville. Työpäivien ohessa teen pääsääntöisesti huoltavia ja lyhyitä/kevyitä treenejä, sillä muuten kokonaiskuormitus kasvaa liian suureksi. Pääpaino treeneissä on peruskestävyydessä, mutta tarkoitus olisi parantaa myös voimatasoja. Toistaiseksi aion pitää uintitreenit minimissä ja käyttää "uintiajan" rautaa kolistellen.

Olen päättänyt, että alkaneen kauden teema on "ilon kautta". Treenaamisen ei tarvitse aina olla kivaa, mutta se ei saa päivästä toiseen maistua puulta. Erityisesti kisakaudelle valitsen vain kisoja ja tapahtumia, joissa voin keskittyä elämyksiin ja unohtaa liiallisen suorittamisen. Tällä hetkellä kisakalenteriin on merkitty Nuts Karhunkierros (31km) ja Lahden Ironman 70.3.. Lisäksi harkinnassa on yksi hieman erilainen triathlon. Eli ei muuta kuin elämyksiä kohti!

IMG_20171009_142348_637.jpg