Yleensä lupauksia ja suunnitelmia tehdään vuoden vaihtuessa, mutta itselleni syksy on enemmän uusien alkujen aikaa. Vaikka en ole enää koulussa, enkä pääse nauttimaan uuden lukuvuoden alusta, syksy on säilyttänyt hohtonsa. Ilmat viilenee, illat pimenee, villasukkia voi pitää ilman ihmetteleviä katseita ja mikä hienointa, uusi harjoittelukausi alkaa. 

Tuntuu jopa hieman nurinkuriselta, miten paljon pidän uuden kauden aloittamisesta, vaikka kaikki tuntuu hankalalta ja kesän kunto on vain muisto. Esimerkiksi kun kävin maanantaina ensimmäistä kertaa elokuun lopun jälkeen uimassa, eikä touhusta meinannut tulla mitään. Hyvä, etten hukkunnut. Onneksi tiedän, että uintikunto löytyy kyllä kunhan jaksan tehdä töitä. Ymmärrän hyvin, miten vaikeaa monille on palata jopa vuosien tauon jälkeen säännöllisen liikunnan pariin. Siinä löytyy kummasti syitä siirtää liikunnan aloittamista.

Onneksi aivan kaikkea ei tarvitse aloittaa täysin alusta. Minulla oli viime kaudella melkoisia ongelmia saliharjoittelun kanssa kun pelkäsin painoja, mutta hiljalleen opin jopa pitämään raudan heiluttelusta. En käynyt koko kesänä salilla, joten jännitin kovasti, joudunko aloittamaan totuttelun lähtökuopista. Tottakai painoissa näkyi pitkä salitauko, mutta uskalsin edellistä vuotta rohkeammin lisäillä painoja tuntemusten mukaan. Vaikka tämän kauden harjoittelussa joudutaankin tinkimään perusvoimaharjottelusta ajan puutteen vuoksi, on ilahduttavaa, että omassa päässä tehty työ on säilynyt. 

Edellinen kausi piti sisällää pari melko isoa muutosta kun valmentaja vaihtui ja siirryin opiskelijaelämästä työelämään. Ikinä ei voi tietää, millaisia muutoksia elämässä tapahtuu, mutta toistaiseksi suuria muutoksia ei ole luvassa. Esa Heinonen jatkaa valmentajana ja teen edelleen kolmivuorotyötä. 

Entä, millaisia tavoitteita minulla on tälle kaudelle? Vastaukseni  on sama kuin vuosi sitten: haluan kehittyä jokaisella osa-alueella. Konkreettisemmin tavoitteena (hyvin todennäköisesti) on triathlonin puolimatka Otepäässä elokuun alussa. Reitti on haastava ja pyöräilyssä nousumetrejä kertyy kiitettävästi, joten en lähde tässä vaiheessa asettamaan aikatavoitteita. Nyt keskityn nauttimaan matkasta ja katsotaan kesällä, mihin se riittää. 

13606699_1227417160664206_91811420557132

Kuva: Bullseye Photography, Finntriathlon Vierumäki 2016