Nyt ei olekaan kisaraporttia annettavana, sillä viime viikkoinen Vuokattihiihto jäi omalta osaltani hiihtämättä sairastelun vuoksi. Näin ollen myös hiihtokausi loppui lyhyeen. Voisinkin sitten kirjoitella hieman ajatuksiani motivaatiosta tämän treenikauden aikana. 

Lokakuusta joulukuuhun treenimotivaatio oli huipussaan ja peruskuntokausi sujui suunnitelmien mukaan, jopa yli omien odotusten. Tuntimäärät nousivat hiljalleen 12 tunnista reiluun 15, jopa 17 tuntiin/viikko. Tammikuussa aloitin työharjoittelun ja huomasin, miten haastavaa treenien sovittaminen kolmivuorotyöhön voi olla - varsinkin kun siinä ohessa piti vielä opiskella. Valmentajani on alusta asti kehoittanut ilmoittamaan, mikäli väsymys alkaa vaivaamaan. Tarkkailin ja kuulostelin jatkuvasti kroppaani, enkä huomannut fyysisiä väsymyksen merkkejä. Kuitenkin hiljalleen treenimotivaationi laski ja stressitaso nousi. 

Olen luonteeltani stressaaja, mikä toisaalta tekee minusta aikaansaavan, mutta tässä tapauksessa stressi alkoi käydä voimille. Arjen tiukasta aikatauluttamisesta huolimatta en saanut aina tehtyä kaikkia treenejä ohjelman mukaan ja jatkuva soveltaminen söi osaltaan motivaatiota. Nukkumaan käydessä murehdin seuraavaa päivää; jaksanko työvuoron jälkeen tehdä treenin, entä missä välissä käyn kaupassa tai teen ruuan. 

Helmikuussa sain vihdoin kerrottua valmentajalleni tilanteestani. Sovimme, että treenitunteja vähennetään ja aletaan hiljalleen nostamaan tehoja. Alkuperäisen suunnitelman mukaan peruskuntokausi olisi jatkunut aina maaliskuun loppuun asti, mutta en olisi pystynyt sellaisilla tuntimäärillä jatkamaan tässä elämäntilanteessa. Tehojen nosto toi samalla tervetullutta vaihtelua tasaiseen puurtamiseen ja vaikka treenitunteja olikin noin 12/viikko, arkeni helpottui huomattavasti.  

Olen tässä kevään mittaan myös opetellut olemaan armollisempi itselleni; jos joku treeni jää välistä tai joudun lyhentämään sitä, homma ei kaadu siihen. Muutoksen mukana myös treenimotivaationi on parantunut, vaikkakin viikon sairastelun jälkeen on pieniä käynnistymisongelmia. Hetkellisistä notkahduksista huolimatta - omia sanoja lainatakseni - tämä touhu on erittäin jees! Nyt uutta vaihdetta silmään ja kesää kohti ;)

motivational_quotes_1.jpg