Jostain syystä en ole saanut aikaiseksi kirjoittaa päivitystä kauden ensimmäisestä kisasta reilu kaksi viikkoa sitten. Tässä se kuitenkin tulee, kisaraportti Vantaan perusmatkalta. 

Tänä vuonna Vantaa triathlon oli jaettu kahdelle päivälle ja perusmatkan startti oli vasta sunnuntaina, mikä mielestäni rauhoitti kisa-aluetta hyvin. Sää oli lämmin, eikä vedessäkään palellut. Ennen kisaa olin tavanomaisen jännittynyt, mutta myös innostunut. Olosuhteiden puolesta olisi voinut tulla onnistunut suoritus jos olisin kiinnittänyt paremmin huomiota energiansaantiin myös ennen kisaa. 

Uintireitti oli sama kuin edellisenä kesänä; kaksi 750m kierrosta, kierrosten välillä rantautuminen ja laiturilta hyppy takaisin järveen. En päässyt koko matkan aikana uimaan omaa vauhtiani, sillä vähän väliä piti joko ohitella tai sitten tuli osumaa ja rytmi meni sekaisin. Uintiaika 00:34:20, mikä oli hieman huonompi kuin edellisenä vuonna.

Ensimmäinen vaihto meni yllättävän hyvin ja sain minuutin pois vaihtoajasta. Pyöräily koostui edellisen vuoden tapaan neljästä kierroksesta ja toiseen suuntaan pääsi nauttimaan myötätuulesta, mutta toisaalta puolet matkasta olikin vastatuulta. Yritin pitää vauhdin mahdollisimman hyvänä myötätuuliosuudella, sillä en halunnut polkea jalkoja alta vastatuulessa. Jossain vaiheessa pyöräilyosuutta alkoi hieman heikottaa, mutta en kiinnittänyt siihen sen suurempaa huomiota. Pyöräilyaika 01:16:29, johon olen ihan tyytyväinen. 

Toisessa vaihdossa heikotus iski pahemmin. Ajattelin, että tuli poljettua loppuosuus pyörällä liian kovilla sykkeillä ja kohta olo tasaantuisi. Juoksuun lähtiessä jalat painoivat ja olo oli huono, mutta yritin työntää tuntemukset taka-alalle. En kuitenkaan saanut pidettyä vauhtia yllä ja olo vain paheni. Toiselle juoksukierrokselle lähtiessä tajusin, että tästä tulee kisa, jossa jo maaliin pääsy on voitto. Etenin välillä kävellen, välillä hölkäten ja pääsin maaliin juoksuajalla 01:07:05. Kokonaisaika 03:03:56 eli 5 minuuttia huonompi kuin edellisenä kesänä. 

Huono olo ja heikotus kesti kisan jälkeen vielä pari päivää. Syynä sippaamisen on mitä todennäköisimmin energioiden loppuminen. Otin geelejä ja vettä kisan aikana tutulla kaavalla, mutta se ei selvästi riittänyt kun ennen kisaa ei syö muuta kuin vaatimattoman aamupalan ja startti on klo 13. Oma tyhmyys harmittaa, mutta tästä oli hyvä ottaa taas oppia ja kaikki kokemus on hyväksi.

IMG-20170618-WA0031.jpg

IMG-20170618-WA0055.jpg

TriForFun%20su-490.jpg

TriForFun%20su-700.jpg