Reilut 13 viikkoa treeniä ohjelman mukaan takana ja nyt voisi olla hyvä hetki hieman päivittää, missä mennään. Treenit ovat sujuneet hyvin ja motivaatiota löytyy edelleen, vaikka treenitunnit ovat pyörineet jopa 15-18 tunnissa/viikko. Kroppa ja mieli ovat palautuneet hyvin aina palauttavalla viikolla, eivätkä rasitusvammat tai sairastelu ole kiusanneet - tähän mennessä. Olen nimittäin pari päivää ollut melkoisessa flunssassa, mutta tänään jo ensimmäinen kuumeeton päivä, joten eiköhän tästä selvitä.

Olen tässä muutaman kuukauden aikana huomannut, ettei harjoitusohjelman noudattaminen näillä tuntimäärillä ole aina helppoa. Töitä minulla on hyvin epäsäännöllisesti koulun ohella, joten suunnitelmat saattavat muuttua nopeasti ja silloin voi olla vaikeaa noudattaa ohjelmaa. Suurimmaksi ongelmaksi tässä onkin osoittautunut oma pää ja liiallinen tunnollisuus. Jos joudun pakon edessä tekemään muutoksen ohjelmaan tai jokin harjoitus jää välistä, minulle tulee tunne, että koko homma kaatuu siihen. Uskon kuitenkin, että tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin ja ajan kanssa löydän tietynlaisen rentouden treenaamiseen ja arjen aikatauluttamiseen.

Kunnon kehittymistä on todella vaikea arvioida, mutta ehkäpä nopea palautuminen kovista treeniviikoista kertoo hiljalleen paranevasta kunnosta. Kävimme kyllä tammikuun alussa Vierumäellä valojänisjuoksutestissä, jossa testattiin maksimisyke. Sain maksimisykkeekseni 195 ja maksimaalinen hapenottokykyni olisi kuulemma 47,2 ml/kg/min. Tulos on Duodecimin Terveyskirjaston taulukon mukaan erittäin hyvä (http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01038), joten on oltava tyytyväinen. Edessä on kuitenkin vielä paljon treeniä, mutta ehkä homma etenee.

altAueyXjCVXE0CTD7q7-Zc3-53QBkIGa0WiahzN

Kävinpä myös hakemassa viikko sitten uutta potkua juoksemiseen Tanhuvaaran juoksuleiriltä (järjestänyt Kestävyyttä pintakaasulla 24/7), jolta yllä oleva kuvakin on. Viikonlopun ajan luentoja ja harjoituksia juoksutekniikasta, tehoalueista, lihashuollosta jne. hyvässä seurassa.

Nyt on kuitenkin maltettava levätä, että saan itseni kuntoon ja pääsen taas treenaamaan. Kuntoon pitäisi tulla myös senkin takia, että Vierumäki 24h-hiihto on jo 3 viikon kuluttua!